Головна » 2018 » Грудень » 17 » «Бережи здоров’я змолоду» ( година спілкування в Чевельчанській ЗОШ І-ІІІ ступенів)
14:25
«Бережи здоров’я змолоду» ( година спілкування в Чевельчанській ЗОШ І-ІІІ ступенів)

До Всесвітнього дня толерантності до хворих на СНІД та ВІЛ-інфікованих (1 грудня) у Чевельчанській ЗОШ І-ІІІ ступенів для учнів 8-11 класів було організовано та проведено годину спілкування «Бережи здоров’я змолоду». Заступник директора з виховної роботи Чевельчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ревенко О.О. наголосила, що людство живе в епоху СНІДу. Україна посідає одне з перших місць в Європі за темпами розповсюдження ВІЛ та кількістю ВІЛ- інфікованої молоді у віці 15-29 років. СНІД- це синдром набутого імунодефіциту- одна з найнебезпечніших хвороб, що розвиваться в результаті інфікування вірусом імунодефіциту (ВІЛ).

Медична сестра школи Кохан Т.С. ознайомила із статистикою розвитку хвороби, наголосила, що СНІД- найнебезпечніша хвороба не лише ХХ, а і ХХІ століття. ВІЛ міститься практично в усіх біологічних рідинах інфікованої людини, але в різних концентаціях.

Трипун Я.Г.- лікар- терапевт Чевельчанської амбулаторії розповіла про основні шляхи зараження, як ВІЛ передається, назвала клінічні ознаки ( лихоманка, збільшення лімфатичних вузлів, пітливість у нічний час, головний біль, кашель, діарея). Також Ярослава Григорівна наголосила, де можна пройти обстеження на ВІЛ, зокрема, в кабінеті довіри Чевельчанської сільської медичної амбулаторії . Після теоретичного матеріалу практичним психологом Чевельчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Бондаренко Л.В. було проведено ряд практичних вправ по виробленню свідомого ставлення до власного життя та здоров’я, а також толерантному відношенню до людей, зокрема хворих на СНІД. Було проаналізовано та виокремлено ряд рис, які повинні бути притаманні толерантній людині. Старшокласникам було пояснено, що означає червона стрічка, для чого її носять. Також учні мали змогу самостійно причепити червону стрічку в знак підтримки людей хворих на СНІД.

Підсумки даного заходу підвела Ревенко О.О. Зокрема було наголошено про те, що здоров’я в цілому залежить від нас, від нашої життєвої позиції, способу життя. Учні мали можливість зробити самостійно висновки та познайомитися із змістом пам’ятки «Профілактика ВІЛ/СНІД»

 

 

Переглядів: 308 | Додав: chevelchazosh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar