Головна » 2021 » Листопад » 26 » Година спілкування з учнями 6 класу- «Насильство- це сміття, яке треба виносити з дому»
10:44
Година спілкування з учнями 6 класу- «Насильство- це сміття, яке треба виносити з дому»

Сьогодні, 25 листопада в Чевельчанській ЗОШ І-ІІІ ступенів розпочалася щорічна акція «16 днів проти гендерно зумовленого насильства, яка триватиме до 10 грудня. В рамках даної акції заплановано тренінгові заняття, години спілкування, анкетування з даної тематики.

На жаль, ми живемо у світі де, існує таке негативне явище, як насилля. Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, приниження. Ми вже звикли сприймати насильство, як щось неминуче. Але ж  прояви насильства порушують права людини, принципи  вільного та справедливого існування.

І коли насильство чиниться поруч з нами, чи у нас в домі, в школі, на вулиці, ми можемо зупинити його.

Зокрема, 25 листопада 2021 року практичним психологом Бондаренко Л.В. було проведено годину спілкування з учнями 6 класу- «Насильство- це сміття, яке треба виносити з дому», метою якої було ознайомити дітей з документами, які захищають їх права; теоретично обґрунтувати сутність насильства, з'ясувати   основні причини насильства над дітьми в середовищі сім'ї та виявлення шляхів його подолання.

Фізичне насильство –удари, кидання в інших різними предметами, штовхання, підніжки,   бійки. 
Психологічне насильство –залякування, погрози,  глузування,  приниження, обзивання, образливі й           принизливі прізвиська. 
Економічне насильство – навмисне пошкодження особистого майна, одягу; вимагання грошей або речей;  жебракування, крадіжка. 

 

ЩОБ ВБЕРЕГТИСЬ ВІД НАСИЛЬСТВА

-        Попереджай батьків, куди, з ким ідеш, коли повернешся.

-         Не заходь у підвали, підсобні приміщення, у машини.

-         Якщо ти десь затримався, передзвони батькам, попроси, щоб тебе зустріли.

-         Постарайся, щоб твій маршрут проходив не через ліс, парк.

-         Якщо тобі здалося, що тебе хтось переслідує, перейди на іншу сторону, зайди в магазин, звернись до дорослих.

-         Якщо тебе зупинили і попросили показати дорогу, постарайся пояснити на словах, не сідаючи у машину.

-         Якщо незнайома людина відрекомендувалась другом твоїх батьків, не спіши запрошувати її додому, попроси зачекати їх приходу на вулиці.

 

 

Переглядів: 115 | Додав: chevelchazosh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0