Головна » 2021 » Листопад » 30 » Година спілкування з учнями 9 класу на тему: «Ми проти насильства»
18:59
Година спілкування з учнями 9 класу на тему: «Ми проти насильства»

Насильство - це спосіб, що забезпечує панування, владу людини над людиною; примус, що відбувається всупереч волі того, проти кого він спрямований; зазіхання на свободу людської волі.

Насильство викликає не тільки фізичну, а й глибоку психологічну травму. Пережити насильство неймовірно важко через внутрішню розгубленість, апатію, безсилля, безвихідь, страх і сором. Щоб затягнулися тяжкі рани від насильства, фізичні й психологічні, необхідно звернутися за допомогою до лікарів, психолога, правоохоронних органів.

В рамках  проведення акції «16 днів проти гендерно зумовленого насильства» практичним психологом Чевельчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Бондаренко Л.В. проведено годину спілкування з учнями 9 класу на тему:  «Ми проти насильства». Метою даного заходу було закріпити знання учасників про поняття «насильство» та його види , сприяти усвідомленню учнями проблем насильства в сучасному середовищі, розвивати вміння пошуку шляхів виходу із складної ситуації, формувати навички відповідальної та безпечної поведінки, виховувати толерантність у ставленні до людей.

Тому  на нашому занятті ми говорили про прояви  насильства і жорстокості в учнівському середовищі.  А говорити про це потрібно, Адже, кожній людині хочеться, щоб її оточували добрі люди, які поважають себе та інших, щоб не треба було боятися вийти на вулицю пізно ввечері,  щоб зустрівши незнайому людину на вулиці, не треба було боятись, що вона може заподіяти тобі щось погане. Але жорстокість існувала завжди і існує по сьогоднішній день. Насильство трапляється майже всюди. Починаючи з сім'ї, поширюється в навчальних закладах, на вулиці, в організаціях і установах.  Тому сьогодні ми хочемо хоча б на мить зупинитись і подумати : чому воно виникає, яким буває та як його попередити.

На занятті учні закріплювали знання з теми насильство, виконували вправи, працювали в міні-групка,  описували, як кожен зробив би в тій чи іншій  ситуації та в реальному житті.

Також учні 9 класу долучилися до девізу « Я проти насильства» та побажали один одному жити в світі без жорстокості і зла.

Переглядів: 97 | Додав: chevelchazosh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0