Головна » 2018 » Квітень » 2 » Із турботою про птахів
08:01
Із турботою про птахів

Птахи – це наші пернаті друзі, які приносять величезну користь. Вони поїдають комах та шкідників. Тому і ми повинні їм якось допомагати на знак вдячності. Чим? Правильно, робити крилатим хатинки та доглядати взимку, підгодовувати. Ми так і робимо. Моя сестричка та всі молодші школярі нашої школи брали участь в операції «Моя шпаківня». Хатинки для птахів вийшли на славу. А які годівнички зробили діти разом із батьками! У шкільному саду можна побачити годівнички з картону, фанери, пластикової пляшки, з дерева та навіть із звичайної кришки! Птахи у пошуках їжі прилітають до наших годівничок та знаходять для себе щось смачненьке, а ми спостерігаємо за ними та радіємо, що можемо чимось допомогти.

Усі школярі з нетерпінням чекають повернення птахів.

Нещодавно у стінах нашої школи відбувся захід «Свято зустрічі крилатих мандрівників». До нього ми готувалися заздалегідь: малювали малюнки, готували презентацію «Допомога птахам взимку», шукали вислови про пернатих друзів. Крім того, що ми дізналися багато чого цікавого про крилатих мандрівників, ми ще позмагалися на кращого знавця птахів. Приємні емоції, нові знання, а головне, бажання ще більше допомагати природі – ось що ми отримали під час свята.

У моїй сімї дуже люблять лелек. Чорногузи є оберегом родинного затишку і достатку, провісниками весни. Разом із татом ми вирішили допомогти їм у будівництві гнізда. І тепер воно з нетерпінням чекає господарів.

Із приходом весни над садами проносяться чорні хмари шпаків. У нашій місцевості їх дуже багато. Ці птахи поїдають величезну кількість шкідників. Тому ми вирішили, що у нас обовязково повинна бути шпаківня. Будиночок для шпаків ми зробили в стилі «рубана хата». Сподіваюся, їм сподобається. Допомагати пташкам дуже приємно. Ти розумієш, що вніс і свою допомогу в дивовижний світ природи.

Усі подарунки для пернатих готові, тепер дуже хочеться, щоб швидше

прийшла весна, і пташки побачать наші сюрпризи.

Скільки б у вас не було справ, не забувайте про своїх пернатих друзів. Допоможіть їм, і вони стануть вам у пригоді!

Олексій Котух, учень 6 класу Чевельчанської ЗОШ І-ІІІ ст.

 

 

 

Переглядів: 323 | Додав: chevelchazosh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar