Головна » 2018 » Лютий » 27 » Соборність України – соборність наших душ
12:07
Соборність України – соборність наших душ

22 січня вчителька історії Чевельчанської ЗОШ - 111ст. Ревенко О.О провела свято патріотичності та єднання:`` Соборність України – соборність наших душ``, який пройшов під девізом :

 Україно!

Тебе сьогодні славлю я,

Тобі найкращії слова,

Низький уклін і вічна слава,

Що серед рівних – рівна стала!

Із святом, рідна Україно!

Уклін доземний шлем тобі,

Що вистояла, що не впала

У вічній боротьбі.``

На захід прибули почесні гості: голови с.Чевельча та с.Сазонівка Шупортяк В.М. та Чмихало В.В., депутат Оржицької районної ради Шилов Ю.О., колишній випускник та вчитель нашої школи ,а нині учасник АТО Івахненко В.М.

На початку свята Підплета Аліна разом з Івахненком Максимом та Юрченко Дариною, чиї братик та батьки сьогодні на сході нашої країни захищають честь та гідність держави ,запалили символічну свічку пам`яті в ознаменування подій далекого січня 1919.

Ми переглядали кадри хроніки, уважно вдивлялися в обличчя політичних діячів, творців Акту злуки УНР і ЗУНР та проймалися почуттям гордості зватися українцями ,адже весь світ знав та поважав нашу націю перш за все за прагнення бути вільними та самостійними.

Нікого з присутніх не залишив байдужим виступ голови с.Чевельча Шупортяк В.М. В ньому вона акцентувала увагу на актуальності свята та ролі кожного з нас в побудові європейської української держави в якій кожен громадянин почуватиме себе захищено та впевнено, а кожна родина буде заможною та щасливою.Чмихало Валентина Василівна ,сільський голова с.Сазонівка, по- материнськи благословила нас на добрі справи , закликала берегти соборність України та соборність наших душ. Депутат Оржицької районної ради Шилов Ю.О. щиро привітав усіх присутніх з величним державним святом та наголосив на тому, що багатство нашої Вітчизни це люди, які своєю самовідданою працею творять історію сучасності.Соборна Україна це наша мати .Вона як Берегиня, оберігає нас від усіх негараздів ,але і ми , як вдячні діти, повинні берегти її суверенітет та дбати про добробут кожного.

Затамувавши подих слухали виступ учасника АТО, колишнього випускника та вчителя нашої школи, а нині захисника територіальної цілісності України на сході держави Івахненка В.М. З виступу почесного гостя ми зрозуміли, що для захисника Вітчизни честь та гідність рідної Батьківщини не пусті слова. Події на сході підтверджують, що і сьогодні наш північний сусід не бажає аби ми жили в єдиній , європейській українській державі , ворог помиляється. Ніхто й ніколи вже не зможе підірвати нашу єдність, а тим паче ,розколоти наш український народ на ворогуючі табори.Ми один народ і в нас одна Батьківщина, і двох не буває. Протягом останніх років десятки тисяч воїнів, сотні тисяч волонтерів, мільйони громадян піднялися на захист єдності й територіальної цілісності держави.Ми всьому світу продемонстрували, що є народом, єдиною нацією. На прикладі Івахненка В. М. ми вчимося любити Україну, шанувати її історію та традиції.

А потім була хвилина мовчання по загиблих героях і роздуми ``про себе`` про цінність життя .

До глибини душі вразила кожного легенда про мир, злагоду та згуртованість між дітьми в родині, яку від імені батьків розповів Кукуріка А.М. Розом з своїми двома синами та донькою він переконав присутніх, що нікому не вдасця перемогти людей, які тримаються один за одного, як гілочки в пучку.

На завершення учні початкової школи та середніх класів провели флеш моб ``Соборність``. Підсумком заходу стали слова відомого українського письменника О.Гончара :`` Проживаймо в мирі.

Спілкуймося дружньо.

Єднаймося в братерстві.

Поважаймо один одного.

Будьмо патріотами

І просто залишайтеся людьми. ``

Ми, підростаюче покоління, маємо бути свідомі ,що лише в єдності дій та соборності душ ми можемо досягти величної мети – побудувати економічно і духовно багату вільну, демократичну Україну. При цьому слід , що міцність рідної неньки України вимірюється відповідальністю кожного з нас.

Переглядів: 449 | Додав: chevelchazosh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar