Головна » 2018 » Грудень » 17 » Тиждень права
11:31
Тиждень права

З 10.12. по 14.12.18 р. у школі проходив Всеукраїнський тиждень права.

З метою ефективного проведення Тижня було складено план заходів, який ґрунтується на різноманітті видів та форм роботи.

Запропоновані заходи дозволили сформувати в учнів правові почуття, активну позицію у правовій сфері; виробити навички і звички правомірної поведінки; подолати в свідомості помилкові погляди та переконання, негативних навичок і звичок поведінки.

На початку Тижня було проведено зав. бібліотекою школи Гордієнко Я.Г. книжкову презентацію видань за темою « Права людини» та іншої літератури правового змісту. Мета заходу полягали у сприянні розвитку в учнів правової культури та формуванні активної громадянської позиції. Учнями 10 класу для 5-11 класів було проведено інформаційна хвилинка « Міжнародні стандарти з прав людини».

З учнями 9 класу учителем правознавства Ревенко О.О. був проведений Всеукраїнський урок права «Права людини (до 70 річчя з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини)».

Активну участь у проведенні Тижня взяли учні 1-4 класів, разом з ними проведено виховний загальношкільний захід « Правовий бал у початковій школі», на який були запрошені батьки учнів.

Учні 7 класу взяли участь в акції «Долоньки прав і обов’язків», а у 5 класі відбулася зустріч з інспектором з ювенальної превенції сектору превенції Оржицького Відділу поліції Москаленко М.О. «За рядком закону».

Серед учнів 9-11 класів учителем Зосенко В.М. було проведено усний журнал « Знай свої права, а про обовязки не забувай», з елементами гри. Захід було спрямовано на розширення знань учнів про декларовані в Конституції України права, свободи та обов’язки людини та громадянина, про органи державної влади України, зокрема законодавчі, їх функції та повноваження, а також виховання в учнів почуття патріотизму поваги до рідних, однокласників, учителів.

Класними керівниками 5-11 класів були проведені тематичні класні години «Правила, за якими ми живемо», «Мораль та закон», «Праця неповнолітніх: права, гарантії та обмеження».

Учні 11-го класу мали змогу ознайомитися з трудовою книжкою і правилами запису до неї на уроці-тренінгу «Графа моєї трудової книжки», проведеному директором школи Ковригою О.І. Випускникам були представлені різні види запису до трудових книжок, тлумачення цих записів. Урок став надзвичайно цінним для учнів, які незабаром зустрінуться з різними правовими ситуаціями, а поради та роз’яснення стануть у пригоді в майбутньому самостійному житті.

 

На останок Тижня було проведено колаж дитячих малюнків «Ми всі українці – єдина сім’я». А у п'ятницю команда школи (Тимошенко Н., Кіяниця С., Цілуйко В.) взяла участь в інтелектуальній грі «Дебати» та виборола почесне ІІ місце, а Тимошенко Ніна визнана «Кращим гравцем 2018 р.» Вітаємо переможців!!!

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 271 | Додав: chevelchazosh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar