Головна » 2021 » Грудень » 1 » 1 грудня 2021 року - Всесвітній день боротьби зі СНІДом
19:10
1 грудня 2021 року - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня уся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя несе ця глобальна проблема.

Цей день з’явився в календарі трохи більше, ніж чверть століття тому – в 1988 році. Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це ще одна нагода привернути увагу суспільства до проблем ВІЛ-інфікованих, замислитись над тим, як запобігти поширенню хвороби та згадати про важливість вчасної діагностики ВІЛ-СНІД.

Заходи, що традиційно проводяться в цей день, традиційно відбуваються із символом – Червоною стрічкою. Її вигадав художник Франк Мур. У 1991 році цей символ був використаний вперше. 

Сьогодні, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом в Чевельчанській ЗОШ І-ІІІ ступенів з учнями 10 класу була проведена година спілкування «ВІЛ через дружбу не передається». На початку заняття медична сестра Кохан Т.С. розповіла, що таке ВІЛ/СНІД, шляхи передачі, а також наголосила, коли ВІЛ не передається. Далі- слово мала заступник директора з виховної роботи  Ревенко О.О., яка націлювала учнів вести здоровий спосіб життя, не піддаватися впливу сумнівних компаній, турбуватися про своє майбутнє. А практичні вправи провела психолог школи Бондаренко Л.В. Учні виконали вправу «Міфи і факти про ВІЛ/СНІД», згадали також про толерантність, як терпимість, повагу до ВІЛ-інфікованих людей. Підтвердженням цьому була виконана вправа «Риси толерантної особистості». А вкінці години спілкування учні, як це відбувається завжди, 1 грудня, прикріпили червону стрічку- символ боротьби зі СНІДом. Прикріпивши стрічку, людина висловлює свою підтримку, співчуття і переживання тим, хто хворий.

Сподіваємось, що проведення подібних заходів допоможе учням захистити самих себе, адже кращий захист- це поінформованість.

Переглядів: 96 | Додав: chevelchazosh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0