Головна » 2020 » Січень » 30 » День Соборності України
13:08
День Соборності України

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на цьому зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки та Західноукраїнської народної республіки.

Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року. Щороку український народ вдячно згадує тих героїв, які боролися за об’єднання, хто словом і ділом намагався відродити незалежну соборну українську державу.

До цієї дати 22 січня у Чевельчанській ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено літературно – музичну годину « Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг».

Захід організували та провели бібліотекар сільської бібліотеки Бурлака О.І., вчитель англійської мови Котух В.М. та учні школи.

У вступному слові бібліотекар наголосила на важливості цієї дати. Ведучі Тимошенко Таміла та Ворона Юлія ознайомили присутніх з історичними фактами, пов’язаними з проголошенням незалежної Соборної України. В ролях українців активну участь брали Дмитренко Мирослава, Котух Олексій, Рябчич Вікторія, Безрук Анна. Західну і Східну України представили Бура Ярослава і Макогоненко Рімма. Лист солдата до матері читала Гордієнко Даша.

Хвилиною мовчання із запаленими свічками ( на фоні пісні «Гей пливе кача») пом’янули незліченні жертви наших співвітчизників, покладені на вівтар незалежності, соборності.

Прозвучали пісні « Заспіваймо пісню за Україну», « Це моя земля», «Молитва за Україну», у виконанні Спіяну Наїни пісня « Це мій рідний край».

Відеоподорож ознайомила з хронікою подій, які відбувалися на теренах нашої держави у той видатний період.

Сьогодні болить зранена душа нашої держави України, болять рани наших мужніх воїнів, котрі захищають єдність нашої країни на Донбасі, болять серця матерів, наші серця і душі, переживаючи за них – солдатів. А «Небесна сотня» продовжує поповнюватися іменами загиблих на сході України…

Але ми віримо, що прийде час, коли життя нашої країни все ж таки наповниться щастям і душевним спокоєм і радістю, гідною працею і гарним відпочинком – тим, що робить життя людським, щоб кожен із гордістю міг сказати « Я – громадянин України!»

Переглядів: 184 | Додав: chevelchazosh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0