Головна » 2020 » Січень » 30

27 січня в Чевельчанській ЗОШ I-III ст. було відзначено Міжнародний День пам'яті жертв Холокосту. Учні 9 та 10 класу разом з учителем історії Ревенко О. О. перглянули відеофільм про табір смерті Аушвіц та обговорили 10 шокуючих фактів з його історії. Кожен з присутніх усвідомив, що з пам'яті ніколи не стерти те, що приніс з собою фашизм, що уроки Холокосту - шлях до толерантності та взаємопорозуміння між народами, якої б нації вони не були і яку б релігію не сповідували. Нікого не залишило байдужими і факти, які відтворили урочистості з нагоди 75 річниці визволення в'язнів Освенцима. Кульмінацією урока пам'яті стала хвилина мовчання на честь загиблих на цій "фабриці смерті"

... Читати далі »

Переглядів: 172 | Додав: chevelchazosh | Дата: 30.01.2020

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на цьому зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки та Західноукраїнської народної республіки.

Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року. Щороку український народ вдячно згадує тих героїв, які боролися за об’єднання, хто словом і ділом намагався відродити незалежну соборну українську державу.

До цієї дати 22 січня у Чевельчанській ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено літературно – музичну годину « Соборна мати Україна – одна на всіх, як ... Читати далі »

Переглядів: 182 | Додав: chevelchazosh | Дата: 30.01.2020

16 січня в Чевельчанській ЗОШ I-III ст. учителька історії Ревенко О. О. провела урок громадянської зрілості "Маємо пам'ятати", присвячений героїчному подвигу кіборгів, захисників Донецького аеропорту. Десятикласники ознайомилися з долею полтавчан, які брали участь у цій операції, переглянули фрагменти фільму "Кіборги" та вшанували хвилиною мовчання пам'ять справжніх патріотів України, які заклали основу для перемоги над російською інтервенцією на сході нашої Батьківщини. Нікого не залишив байдужим відео-ролик, присвячений Олександру Василенку, підполковнику, замкомбригу 93 ОМБР з позивним "Тополь" - прототип героя з фільму "Кіборги". Цей урок розпочав цикл виховних заходів в рамках місячника "Національно-патріотичного виховання" - одного з пріоритетних напрямків виховної роботи навчального закладу. 

... Читати далі »

Переглядів: 185 | Додав: chevelchazosh | Дата: 30.01.2020

В перших числах січня 2020 р. в черговий раз шкільна команда "Та - ти - шо" у складі Кукуріка Маша (1кл.), Кукуріка Артем (7кл.), Кукуріка Олексій (7 кл.), Кукуріка Вадим (6кл.), Ковтун Олег (11 кл.), Дворова Лєра (8 кл.), Бура Лєна (8 кл.), Кукуріка Юля (8 кл.), Котух Олексій (8 кл.), Черниш Женя (8 кл.) взяла участь в 1 районному етапі обласного фестивалю конкурсу "Гумор - FEST" на тему "Покоління Z, а коли ви вже награєтеся". В конкурсі "Відкритий профіль" команда, використовуючи текстові жарти, представила свою команду; Черниш Женя разом з Ковтуном Олегом та Котухом Олексієм представили 20 текстових жартів в конкурсі "3G". Закінчилося дійство гумористичним домашнім завданням на тему "А, ось у НАШ час". Не залишила байдужим гра найменшої учасниці фестивалю-конкурсу учениці 4 класу Кукуріки Маші, яка майстерно зіграла роль учительки 1 кла ... Читати далі »

Переглядів: 172 | Додав: chevelchazosh | Дата: 30.01.2020

Наприкінці 2019 р. учні Чевельчанської ЗОШ I-III ст. взяли активну участь в різноманітних конкурсах та виставках, які були присвячені цьому святу. Їх творчість, фантазія та креатив гідно оцінило досвідчене жюрі. Кривенко Богдан під вмілим керівництвом Кривенко Н. М. в черговий раз вразив суддів своєю фантастичною "Новорічною композицією" і зайняв 1 місце у районному етапі новорічно-різдвяної виставки. Тимошенко Таміла, учениця 6 класу підготувала особливий український сувенір і також зайняла і також заййняла 1 місце у районному етапі Всеукраїнського конкурсу "Український сувенір".

Конкурсна робота учениці 7 класу Дмитренко Мирослави в черговий раз була визнана однією з кращих в номінації "Стилізована ялинка" і відмічена дипломом відділу освіти Оржицької районної ад ... Читати далі »

Переглядів: 179 | Додав: chevelchazosh | Дата: 30.01.2020