Головна » 2019 » Березень » 19 » Тиждень хімії у школі
11:56
Тиждень хімії у школі

Хімія – наше життя, наше майбутнє.

 

О, хімія!

Найкраща із наук –

Ти ворогом і другом можеш бути.

Убити все живе й допомогти,

Красу життя сповна відчути.

Усе залежить від тих рук,

В яких твої досягнення і сила,

Від розуму і мудрості людини.

 

Хімія – наука, що розкриває таємниці розмаїтого і загадкового навколишнього світу. Зародки хімії виникли ще з часів появи розумної людини. Оскільки людина завжди так чи інакше мала справу з хімічними речовинами, то її перші експерименти з вогнем, дубленням шкір, приготуванням їжі можна назвати зачатками практичної хімії. Поступово практичні знання накопичувалися, і на самому початку розвитку цивілізації люди вміли готувати деякі фарби, емалі, ліки.

Хімія у школі – це не тільки уроки, це і позакласна робота вчителя та учнів. Цікавим прикладом такої діяльності є Тижні хімії в школі, які охоплюють учнів 7-11 класів, а також дають можливість знайомити учнів 5-6 класів з предметом “Хімія”.

Тиждень хімії – це свято творчого нестандартного підходу до навчання та виховання учнів. Адже саме під час проведення тижня хімії учителеві дається ще одна можливість розкривати в учнів науковий інтерес до хімії, бажання її пізнавати. Крім того, до підготовки та проведення тижня хімії необхідно залучати учнів. Це буде сприяти розширенню кругозору учнів, виховувати почуття власної необхідності та почуття відповідальності.

Із метою популяризації знань про хімію, і підтримки талановитих учнів, розвитку їхніх інтелектуальних здібностей, науково-дослідницьких навиків, активізації творчої діяльності школярів, з 25 лютого по 1 березня у Чевельчанській ЗОШ І-ІІІ ступенів стартував Тиждень хімії проведений вчителем хімії Свириденко О. І., який розпочався із ознайомленням плану роботи.

Протягом тижня хімії учні мають можливість перевірити свої знання та поглибити їх, не менш важливою є можливість розвитку навиків спілкування учнів при групових формах роботи. Школярі вчаться працювати в команді та контролювати свою поведінку одночасно з активізацією творчого потенціалу.

У рамках тижня було проведено конкурс хімічних газет “Світ чарівної хімії”, конкурс-вікторину “Чи знаєте ви хімію?”, конкурс на кращу хімічну казку. Перегляд відеофільму “Хімія навколо нас”.

Інтегрований позакласний захід з хімії та біології (пізнавальна хіміко-біологічна гра “Еврика”) з використанням ІКТ.

Година цікавої хімії “Моє перше знайомство з хімією” (5, 6 кл.).

Розважально-пізнавальна ігри “Поле чудес”, “Щасливий випадок”.

Проведено цікаві хімічні досліди.

Розгадування кросвордів, хімічних загадок, хімічних головоломок.

Виховний захід “Хімічний КВК “О, Менделєєв…!” присвячений ювілеям відкриття періодичного закону та дня народження Д. І. Менделєєва для учнів 7-11 класів. У хімічному КВК взяли участь дві команди. Команда 1 “Юний хімік” капітан Гордієнко Дарина. Команда 2 “Елемент” капітан Шкіря Дмитро.

Перемогу здобула команда 1 “Юний хімік” капітан Гордієнко Дарина.

 

Діти брали активну участь і тому цей тиждень приніс їм багато цікавого, сприяв розвитку позитивних емоцій та формуванню інтересу до вивчення предмета, стимулював творчу активність учнів.

Загалом, тиждень був насиченим, цікавим, пізнавальним. Найактивніші учасники, команди-переможці були нагороджені Грамотами.

 

Переглядів: 211 | Додав: chevelchazosh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0