Головна » 2021 » Грудень » 9 » Толерантність
09:28
Толерантність

У суспільстві толерантність означає терпимість до інших думок, поглядів, традицій.

Толерантність – це повага, сприйняття та розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, форм самовираження та самовиявлення людської особистості. Формуванню толерантності сприяють знання, відкритість, спілкування та свобода думки, совісті й переконань.

Для того, щоб досягти успіху у власному житті, не витрачати сил на конфлікти, «побутові війни», кожному доцільно сформувати у собі толерантність як рису характеру. Для цього необхідно:

  • бути готовими до того, що всі люди різні – не кращі й гірші, а просто різні;
  • навчитися сприймати людей такими, якими вони є, не намагаючись змінити в них те, що нам не подобається;
  • цінувати в кожній людині особистість і поважати її думки, почуття, переконання незалежно від того, чи збігаються вони з нашими;
  • зберігати «власне обличчя», знайти себе і за будь-яких обставин залишатися собою.

Учні 7 класу Чевельчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів разом з практичним психологом Бондаренко Л.В. у створювали колажі на тему «Толерантність», обговорювали та представляли свої роботи.

Учні впевнені, що толерантність  – це якість людського характеру, яка допомагає без скарг  ладити з усіма тим, що тобі не подобається.

Ти толерантний, якщо розумієш людину або її поведінку, коли ти з  нею погоджуєшся – будеш намагатися досягнути компромісу. Проведення подібних заходів дає можливість ще раз переконатися, що у світі діють закони добра, терпимості, чесності, щирості, співпереживання та любові, а толерантність врятує світ.

Переглядів: 102 | Додав: chevelchazosh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0