Головна » Архів матеріалів

З 20 по 24 вересня 2021р. в Чевельчанській ЗОШ І-ІІІст. було проведено тиждень вшанування пам’яті визволителів в роки Другої світової війни. Класні керівники 5-8класів провели інформаційні хвилини до 78 річниці визволення Полтавщини від фашистських загарбників та 80 річчя трагедії Бабиного яру. Старшокласники переглянули та обговорили відеофільм: « Бабин яр: у пошуках істини» Дев’ятикласники та їх класний керівник Хало О.Ю. підготували цікавий та змістовний загальношкільний урок історичної пам’яті з участю старости с.Чевельча Бутенко Н. Я. : «А пам’ять священна». Учні НУШ та їх вчителі вшанували односельчан, які героїчно захищали наш край в роки Другої світової війни на сільській Алеї Пам’яті.

... Читати далі »

Переглядів: 98 | Додав: chevelchazosh | Дата: 06.12.2021

Традиційно, у вересні навчального року, в навчальному закладі проходить декада безпеки дорожнього руху. Ось і цього року учні початкової школи стали активними учасниками гри « Я пішохід», школярі середніх класів були залучені до моніторингу, який виявив рівень знань з правил дорожнього руху, старшокласники відпрацювали практичні навички з безпеки дорожнього руху на вулиці та під час перевезення дітей у шкільному автобусі.

 

Переглядів: 77 | Додав: chevelchazosh | Дата: 06.12.2021

На початку навчального року в навчальному закладі було проведено цикл заходів на спортивну тематику. Класні керівники 5 – 11класів провели спортивну вікторину: « Спорт у житті видатних людей», учителі НУШ підготували для своїх вихованців цікаву спортивно – розважальну програму: « Добре бути здоровим!», учитель фізичної культури Бега В.В. провів малі олімпійські ігри для учнів середніх класів та залучив старшокласників до силових вправ. З великим задоволенням школярі взяли участь у відзначення Дня туризму, який провели учитель фізкультури Бега В.В. та географії Зосенко В.М.

... Читати далі »

Переглядів: 86 | Додав: chevelchazosh | Дата: 06.12.2021

Перший урок в 2021-2022н.р. був присвячений 30 річчю незалежності України. В більшості класів він пройшов в ігровій формі: школярі НУШ разом з учителями  мандрували неозорими просторами рідної держави, учні 5-8 класів, класні керівники Свириденко О.І., Котух В.М., Кривенко Н.М., Цілуйко І.Г., взяли активну участь у квесті

«З  Україною в серці», дев’ятикласники мали змогу продемонструвати свої знання з історії Батьківщини під час інтелектуальної гри « Україна і я»,  класний керівник Хало О.Ю., учні 10 та 11класів взяли активну участь в інтелектуально – розважальній грі « Україна -  єдина країна»,  класні керівники Шваченко Л.С. та Зосенко В.М. ... Читати далі »

Переглядів: 76 | Додав: chevelchazosh | Дата: 06.12.2021

1 вересня у школі традиційно, по – родинному пройшло свято Першого дзвоника, яке сповістило учнів, батьків та вчителів про початок нового навчального року. Цього дня у черговий раз школа гостино відчинила свої двері і запросила у просторі і затишні класи своїх вихованців, щоб набиралися вони  мудрості і знань, щоб наповнювали свої  серця любов’ю і добротою, щоб вчилися долати труднощі і впевнено крокували у світле майбутнє

Перший дзвоник – це завжди хвилююча подія, особливо для наймолодших учнів – першокласників. Цього року для 9 першокласників, які переступили поріг Чевельчанської ЗОШ I IIIст.,  розпочнеться цікаве шкільне життя, а для 11класників нинішній першовересень  стане останнім і вирішальним акордом шкільної юності.

... Читати далі »

Переглядів: 93 | Додав: chevelchazosh | Дата: 06.12.2021

1 грудня уся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя несе ця глобальна проблема.

Цей день з’явився в календарі трохи більше, ніж чверть століття тому – в 1988 році. Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це ще одна нагода привернути увагу суспільства до проблем ВІЛ-інфікованих, замислитись над тим, як запобігти поширенню хвороби та згадати про важливість вчасної діагностики ВІЛ-СНІД.

Заходи, що традиційно проводяться в цей день, традиційно відбуваються із символом – Червоною стрічкою. Її вигадав художник Франк Мур. ... Читати далі »

Переглядів: 97 | Додав: chevelchazosh | Дата: 01.12.2021

Насильство - це спосіб, що забезпечує панування, владу людини над людиною; примус, що відбувається всупереч волі того, проти кого він спрямований; зазіхання на свободу людської волі.

Насильство викликає не тільки фізичну, а й глибоку психологічну травму. Пережити насильство неймовірно важко через внутрішню розгубленість, апатію, безсилля, безвихідь, страх і сором. Щоб затягнулися тяжкі рани від насильства, фізичні й психологічні, необхідно звернутися за допомогою до лікарів, психолога, правоохоронних органів.

В рамках  проведення акції «16 днів проти гендерно зумовленого насильства» практичним психологом Чевельчанської ... Читати далі »

Переглядів: 98 | Додав: chevelchazosh | Дата: 30.11.2021

Мій улюблений світ — без насильства,

Без жорстокості, болю і зла,

Де народом заспівана пісня

Містить тільки хороші слова…

 

В рамках акції «16 днів проти насильства» практичним психологом Бондаренко Л.В. було проведено заняття з елементами тренінгу « Світ без насильства» з учнями 5 класу Чевельчанської ЗОШ І-ІІІ ... Читати далі »

Переглядів: 100 | Додав: chevelchazosh | Дата: 29.11.2021

Добро, чуйність, уміння розуміти чужий біль, вчасно підтримати у важку хвилину, розрадити добрим словом та вчинками –є складовими характеру нашого народу Так, це саме ті якості, що коштують так дешево, але цінуються так дорого..Їх не можна купити ні за які гроші, вони по краплиночці виховуються змалечку і на протязі усього життя даруються людиною усьому світові. Тому практичним психологом Чевельчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Бондаренко Л.В.в рамках акції «16 днів проти насильства» було проведено  заняття з елементами тренінгу для учнів 1 –го класу НУШ «Доброта. Повага до себе та інших людей» метою якого було формувати уявлення про життя як найвищу цінність; обгрунтувати значення бережливого ставлення до себе та інших людей; вчити піклуватися одне про одного, розвивати довіру між дітьми, вчити протидії насміщкам, цькуванню, виховувати п ... Читати далі »

Переглядів: 107 | Додав: chevelchazosh | Дата: 29.11.2021

Сьогодні, 25 листопада в Чевельчанській ЗОШ І-ІІІ ступенів розпочалася щорічна акція «16 днів проти гендерно зумовленого насильства, яка триватиме до 10 грудня. В рамках даної акції заплановано тренінгові заняття, години спілкування, анкетування з даної тематики.

На жаль, ми живемо у світі де, існує таке негативне явище, як насилля. Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, приниження. Ми вже звикли сприймати насильство, як щось неминуче. Але ж  прояви насильства порушують права людини, принципи  вільного та справедливого існування.

... Читати далі »

Переглядів: 116 | Додав: chevelchazosh | Дата: 26.11.2021

« 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 »